Υλικά
Ρόκα 400 γρ ψιλοκομμένη
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Φρέσκα κρεμμυδάκια 2 τεμ ψιλοκομμένα
Κρέμα γάλακτος 100 γρ
Κύβος λαχανικών 1
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ
Καρότο 1 τεμ τριμμένο
Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
Αλάτι – πιπέρι
Νερό 5 ποτήρια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε καλά και μετά βάζουμε το τριμμένο καρότο και την ψιλοκομμένη ρόκα. Ανακατεύουμε καλά να σοταριστούν όλα μαζί , βάζουμε και τον κύβο λαχανικών , το ξύδι , το αλατοπίπερο, το νερό , τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσουν όλα μαζί και κατεβάζουμε από την φωτιά. .Όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα τα χτυπάμε καλά με το μπλέντερ χειρός μας για να γίνει βελουτέ η σούπα μας. Σερβίρεται ζεστή ενώ αν θέλουμε κρατάμε λίγο από την ρόκα και πασπαλίζουμε την σούπα στο πιάτο για στολισμό.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/