Υλικά
Πορτοκάλια 4 -5 μικρά
Ζάχαρη 2 ποτήρια νερού
Νερό 2 ποτήρια (το ένα είναιι για το βράσιμο)
Χυμός πορτοκάλι 1 ποτήρι νερού
Κουβερτούρα 350 γρ λιωμένη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια μας, τα κόβουμε σε φέτες στρογγυλές και μετά στην μέση, τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με το 1 ποτήρι νερού για 5 λεπτά και τα βγάζουμε (αυτό το κάνουμε για να μην πικρίσουν). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το δεύτερο ποτήρι νερού,την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού, μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού και τα βράζουμε για 60 λεπτά. Μετά το βράσιμο τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για άλλα 60 λεπτά και μετά τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε καλά με τις παλάμες μας και τα ψήνουμε για 5 λεπτά στον φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα στον αέρα, για να στεγνώσουν. Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα και βουτάμε μέσα κάθε φέτα πορτοκαλιού , είτε ολόκληρη είτε μόνο την μισή. Τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν και είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/