Υλικά
Ρεβύθια 500 γρ.
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ,
Μέτρια ντομάτα 1 τεμ.
Σκόρδο 2 σκελίδες
Ρίγανη 1 κουταλάκι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
Λεμόνι 1 τον χυμό του
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Πράσινη πιπεριά 1 τεμ.
Νερό
Αλάτι-πιπέρι
Φύλλο δάφνης 1 τεμ
Σκορδόψωμο
Ψωμί 5-6 φέτες
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Σκόρδο λιωμένο 2 σκελίδες
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό, την άλλη μέρα τα πλένουμε και τα σουρώνουμε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, τα ρεβύθια, ένα φύλλο δάφνης, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε ολόκληρο, το ελαιόλαδο και μια πρέζα ρίγανη και τα αφήνουμε για 60-65 λεπτά να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το ολόκληρο κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Στο μπλέντερ βάζουμε την ντομάτα, το βρασμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τον χυμό λεμονιού, λίγο νερό από τα ρεβύθια και το αλεύρι και τα αλέθουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στα ρεβύθια και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 5-8 λεπτά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με το ελαιόλαδο, το σκόρδο που το έχουμε πολτοποιήσει και την ρίγανη, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν μέχρι να πάρουν χρώμα (εξαρτάται από το γούστο του καθενός) Συνοδεύουμε την σούπας μας με το σκορδόψωμο.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/