Υλικά
Ρεβύθια 5οο γρ
Λουκάνικα 300 γρ
Ντομάτες 3 τεμ
Πιπεριές Φλωρίνης 2 τεμ ψιλοκομμένες
Δενδρολίβανο 1 κουταλάκι του γλυκού
Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
Χυμός λεμονιού 1 λεμόνι
ΜαΪντανό 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι -πιπέρι
Νερό για το βράσιμο
Εκτέλεση
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να τα σκεπάζει για να μουλιάσουν . Την άλλη μέρα τα βράζουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε το πρώτο νερό.Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νέο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι μέχρι να βγάλουν το λίπος τους. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες,τις πιπεριές , το σκόρδο ψιλοκομμένο ,το δενδρολίβανο, τα βρασμένα ρεβύθια, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε σε ατομικά πήλινα μπολ ενώ στο τέλος πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/