Πως θα μειώσετε τον κίνδυνο από τον καρκίνο του προστάτη

images_2432017_9a239-giatros-600x400.jpg

Αναγνωρίζεται πλέον ως ένα από τα πιο σημαντικά ιατρικά προβλήματα που αφορούν τον ανδρικό πληθυσμό. Στην Ευρώπη, ο καρκίνος του προστάτη είναι ο από τους πιο συχνούς συμπαγείς καρκίνους, με συχνότητα 214 περιπτώσεις ανά 1000 άνδρες. Εμφανίζεται, συνήθως, στις μεγάλες ηλικίες και αποτελεί μια μόνιμη ανησυχία για κάθε άνδρα.

Τα τελευταία όμως νέα που έρχονται στην επικαιρότητα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τους άνδρες απανταχού της Γης, καθώς φαίνεται ότι έχουν πλέον την δυνατότητα να μειώσουν κατά το ένα τέταρτο την πιθανότητα να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη.

Ο προληπτικός μάλιστα τρόπος δεν είναι διόλου δυσάρεστος, αφού δεν περιλαμβάνει κάποια ειδική διατροφή με σπάνια… φύκια ή κάποια επίπονη καθημερινή άσκηση: αν θέλετε να μειώσετε κατά πολύ τις πιθανότητες καρκίνου του προστάτη, θα πρέπει να έχετε σχεδόν καθημερινά… οργασμό! Όπως έδειξε μια νέα έρευνα, όσοι άντρες φτάνουν σε οργασμό, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και εκσπερματώνουν, κινδυνεύουν πολύ λιγότερο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους να παρουσιάσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους καρκίνο του προστάτη.

Η νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε συνεργασία με το Brigham and Women’s Hospital στη Βοστόνη, κατέγραψε ότι οι άντρες που εκσπερματώνουν περισσότερες από 21 φορές τον μήνα μειώνουν κατά 22% την πιθανότητα να νοσήσουν στο μέλλον από καρκίνο του προστάτη.

Το ακόμη πιο ενθαρρυντικό είναι ότι δεν έχει σημασία αν ο οργασμός οφείλεται σε σεξουαλική δραστηριότητα ή σε αυνανισμό – οποιαδήποτε μέθοδος έχει εξίσου ευεργετικά αποτελέσματα. Ακόμη λοιπόν και για όσους δεν έχουν μόνιμη σχέση, η προστασία από τον καρκίνο του προστάτη είναι στο… χέρι τους!

Η Jennifer Rider, καθηγήτρια του Χάρβαρντ και μέλος των επιστημόνων που πραγματοποίησαν την έρευνα, δήλωσε ότι πρόκειται για έρευνα παρατήρησης, που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη με κάποια επιφύλαξη, αλλά τόνισε ότι η έρευνα είναι ενθαρρυντική, αν και ακόμη υπάρχει έλλειψη  στοιχείων για τους παράγοντες κινδύνου της ασθένειας.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/