Υλικά
Για την γέμιση
Κιμάς μοσχαρίσιος 400 γρ
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1 φλυτζάνι τσαγιού
Κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Ασπράδι αυγού 1
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 7 φλυτζάνια τσαγιού
Βούτυρο 1 φλυτζάνι τσαγιού
Κρόκους αυγών 4
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
Αλάτι
Νερό 2 φλυτζάνια χλιαρό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα 2 φλυτζάνια χλιαρό νερό.Ρίχνουμε την μαγιά, λίγο αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν χυλός. Σκεπάζουμε την λεκάνη και αφήνουμε να φουσκώσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών. Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια άλλη λεκάνη με λίγο αλάτι, το βούτυρο και τους χτυπημένους κρόκους. Προσθέτουμε τον χυλό με την μαγιά, λίγο χλιαρό νερό και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια.Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να πιεί ο κιμάς τα υγρά του. Σβήνουμε την φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε τα τυριά μας και τα ανακατεύουμε.Κόβουμε την ζύμη μας σε μικρά κομματάκια (ανάλογα το μέγεθος που θέλει ο καθένας τα πιροσκί) τα πλάθουμε σε μπαλάκια και με ένα πλάστη τα ανοίγουμε σε φύλλα.Βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση, αλείφουμε με το ασπράδι γύρω γύρω για να κολλήσει, το κλείνουμε και το γυρίζουμε στο χέρι μας ώστε να γίνει ρολλό. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις δούμε ότι διπλασιάστηκε ο όγκος των πιροσκί τα τηγανίζουμε στο ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφί κρούστα και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστά.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/