Παγωτό μέντα

images_142017_pagonto-menta-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γάλα 500 γρ    
    Κρέμα γάλακτος 250 γρ    
    Αυγά 3 μόνο τους κρόκους    
    Κορν φλαουρ 1 κουταλιά σούπας κοφτή    
    Ζάχαρη 250 γρ    
    Φύλλα μέντας 1/2 ματσάκι    
    Λικέρ μέντα 4 κουταλάκια γλυκού    
    Χρώμα ζαχαροπλαστικής 2 – 3 σταγόνες προαιρετικά    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με το μίξερ χτυπάμε τους κρόκους ,την ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ασπρίσουν καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μόλις ζεσταθούν τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα αυτό μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς. Πριν πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.Το αφήνουμε να κρυώσει.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας χωρίς τα κοτσάνια. Τα ζεματάμε για 2 λεπτά και με λίγο γάλα τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ καλά.Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το άλλο μείγμα που αφήσαμε να κρυώσει, προσθέτουμε το λικέρ και 2 – 3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε σε μπολάκια και το απολαμβάνουμε.

* Το χρώμα ζαχαροπλαστικής είναι για να δώσουμε πιο έντονο χρώμα αν θέλουμε δεν το βάζουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/