Υλικά
Μπρόκολο 2 τεμ. μέτρια
Ντομάτες μέτριες 5 τεμ.
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Λευκό ξύδι 3 κουταλιές της σούπας
Μέλι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Σουσάμι 1 1/2 κουτάλι της σούπας
Νερό για βράσιμο
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μπρόκολα πολύ καλά, τα κόβουμε σε μπουκετάκια και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα να σκεπαστούν. Πλένουμε τις ντομάτες, βγάζουμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κύβους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει χρώμα. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο , το ξύδι, το μέλι, το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Αφού βράσει το μπρόκολο το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα, γαρνίρουμε με τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τέλος περιχύνουμε την σαλάτα με την σάλτσα μας.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/