Υλικά
Μελιτζάνες 2 κομμένες σε 4-5 φέτες
Κιμάς μοσχαρίσιος και αρνίσιος 500 γρ
Αλάτι – πιπέρι κατά βούληση
Ρίγανη κατά βούληση
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες , αφαιρούμε τις άκρες τους και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά , μετά τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε κάθετα σε 4-5 φέτες την καθεμιά ανάλογα το μέγεθος τους. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με αλάτι-πιπέρι-ρίγανη. Πλάθουμε τεμμάχια σε μέγεθος μικρού μανταρινιού. Περνάμε σε μια μικρή σούβλα εναλλάξ μπιφτέκι-μελιτζάνα. Καλό είναι όταν βάζουμε το μπιφτεκάκι να βρέχουμε λίγο με νερό το χέρι μας. Αφού ετοιμάσουμε την σουβλίτσα μας ψήνουμε στο γκριλ στους 160 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το μπιφτέκι μας με ένα ταψάκι από κάτω του (ανάλογα τον φούρνο μας). Κατά την διάρκεια του ψησίματος το γυρνάμε για να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/