Υλικά
Μανιτάρια 200 γρ
Καλαμποκάλευρο 4 κουταλιές της σούπας
Φαρίνα 4 κουταλιές της σούπας
Πορτοκάλι 1 τεμ τον χυμό του
Άνηθο 1/2 ματσάκι
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
Φινόκιο 1 κουτάλι της σούπας
Νερό χλιαρό 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι -πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο
Σκόρδο 2 σκελίδες
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι ,το αλάτι, το πιπέρι,προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, το χλιαρό νερό (μπορεί να μη χρειαστεί όλο γιατί ο χυλός μας δεν πρέπει να γίνει αραιός αλλά ούτε και πολύ σφικτός) και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό μέτριο. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό , τον άνηθο, το φινόκιο , το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στον χυλό μας μαζί με το μοσχοκάρυδο. Κόβουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα, τα προσθέτουμε στον χυλό μας και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι ,το βάζουμε στη φωτιά να κάψει και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε χυλό και ξεκινάμε να τηγανίζουμε τους κεφτέδες μας και από τις δύο πλευρές. Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι, τους βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/