Λικέρ λεμόνι με ούζο

images_2232017_2_liker-lemoni-me-ouzo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Λεμόνια 10 τεμ χοντρόφλουδα    
    Ζάχαρη 300 γρ    
    Ούζο 500 ml    
    Κανέλα 1 ξυλάκι μικρό    
    Μοσχοκάρυδο 1 τεμ  

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λεμόνια και με ένα μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά τις εξωτερικές κίτρινες φλούδες των λεμονιών σε λωρίδες (προσοχή θέλουμε μόνο την κίτρινη φλούδα). Τις βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με το ούζο, κλείνουμε το βάζο και το βάζουμε σε σκοτεινό ,δροσερό μέρος για 15 ημέρες.Μετά την 15η ημέρα, βάζουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη,το ούζο,την κανέλα και το μοσχοκάρυδο να βράσουν για 5 λεπτά, αφαιρούμε την κανέλα ,το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε μπουκάλια τα οποία κλείνουμε αεροστεγώς.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/