Υλικά
Κουμ κουάτ 1 κιλό
Ζάχαρη 750 γρ
Ούζο 500 ml
Κανέλα ξυλάκι 1 μικρό τεμ
Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κουμ κουάτ , βγάζουμε τα κοτσανάκια και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Τα τρυπάμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι σε όλες τις μεριές, τα βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με το ούζο, κλείνουμε το βάζο και το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος για 3 εβδομάδες. Μετά την 3η εβδομάδα , βάζουμε σε κατσαρόλα τα κουμ κουάτ μαζί με την ζάχαρη, το ούζο, το νερό και την κανέλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά όλα μαζί. Αφαιρούμε τα κουμ κουάτ και την κανέλα και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε μπουκάλια που κλείνουν αεροστεγώς.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/