Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ.
Βούτυρο 200 γρ.
Κρεμμύδια 1 κιλό
Μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αυγά 3 τεμ.
Μπέικον 10 φέτες
Τυρί φέτα 200 γρ.τριμμένη
Νερό χλιαρό 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε 350 γρ. αλεύρι, λιώνουμε τα 100 γρ. βούτυρο, να μην είναι ζεστό απλά λιωμένο και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή και την χωρίζουμε σε 2 μπάλες. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε νερό, τα πλένουμε, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα σοτάρουμε με το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, το μπέικον που το έχουμε κόψει σε μικρά τεμάχια και τα ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τα αυγά που έχουμε χτυπήσει, το μοσχοκάρυδο και την τριμμένη φέτα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη τα 2 φύλλα μας. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο στον πάτο , αδειάζουμε το μείγμα και το σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο που ανοίξαμε. Αλείφουμε με την βοήθεια πινέλου με ελαιόλαδο την επιφάνεια του φύλλου και ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/