Υλικά
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Ελαιόλαδο 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Κόκκινο κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου κοσκινισμένο
Μπέικιν πάουντερ 1 κουτάλι της σούπας
Αλάτι 1 πρέζα
Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Γαρύφαλλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Τζίντζερ σκόνη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Σουσάμι 3 κουταλιές της σούπας
Πορτοκάλι μόνο το ξύσμα τριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κρασί, το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα (βέβαια στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι ή νερό ανάλογα, ώστε να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας). Πλάθουμε την ζύμη μας σε διάφορα σχήματα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, την αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα κουλουράκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς , περίπου 15 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας μέχρι να πάρουν χρώμα . Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/