Υλικά
Για το γλάσο
Άχνη ζάχαρη 1/2 ποτήρι
Λεμόνι 1/4 από τον χυμό του
Για το κέικ
Βούτυρο 250 γρ ελαφρώς λιωμένο
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι
Φαρίνα 500 γρ
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αυγά 4 τεμ
Γάλα 1 ποτήρι χλιαρό
Πορτοκάλι 1 τεμ χυμό και ξύσμα
Λεμόνι 1 τεμ μόνο το ξύσμα
Ζαχαρόπηκτοι κύβοι φρούτων 1/2 πακέτο
Εκτέλεση
Λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και με την σειρά που γράφονται τα υλικά τα προσθέτουμε όλα σε ένα βαθύ μπολ εκτός από τα φρουτάκια. Χτυπάμε με το μίξερ ίσα να ανακατευτούν όλα τα υλικά και μετά ρίχνουμε μέσα και τα φρουτάκια μας, ανακατεύουμε με το κουτάλι να μοιραστούν σε όλο το μείγμα παντού και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ ή φόρμα σιλικόνης (η οποία δεν χρειάζεται βουτύρωμα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Ετοιμάζουμε το γλάσο μας βάζοντας σε ένα γυάλινο μπολ την άχνη ζάχαρη και το λεμόνι, τα χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να είναι λίγο πηχτό. Αφού ψηθεί το κέικ (τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ κι αν η λεπίδα βγει στεγνή μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο) το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Έτσι όπως είναι χλιαρό το κέικ μας με μια σπάτουλα στρώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ μας και το στολίζουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/