Υλικά
Φαρίνα 250 γρ
Ζάχαρη 3/4 ποτηριού
Αυγά 2 τεμ
Βούτυρο 125 γρ λιωμένο
Γάλα 1/2 ποτήρι χλιαρό
Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού
Πορτοκάλι 1 χυμό και ξύσμα
Κουβερτούρα σε νιφάδες 1 πακέτο
Κουμκουάτ σοκολατένια 10 τεμ ψιλοκομμένα και 3 για ντεκόρ
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα 10 σοκολατένια κουμκουάτ, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ μας, λιώνουμε το βούτυρο και το αδειάζουμε σε ένα μπολ στο οποίο προσθέτουμε όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται εκτός των κουμκουάτ και την άχνη.Ανακατεύουμε με το μίξερ να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μας και να γίνει η ζύμη του κέικ μας. Στο τέλος προσθέτουμε τα 10 ψιλοκομμένα κουμκουάτ και ανακατεύουμε με κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά στους 170 βαθμούς (πριν από τα 40 λεπτά δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο, μετά τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο).Όταν κρυώσει το κέικ μας το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και με νιφάδες σοκολάτας (αν θέλουμε) ενώ διακοσμούμε με τα 3 ολόκληρα κουμκουάτ.
* Αν δεν έχουμε σοκολατένια κουμκουάτ , τότε πολύ απλά βουτάμε τα κουμκουάτ μας σε λιωμένη κουβερτούρα ή τα χρησιμοποιούμε ως έχουν.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/