Υλικά
Ζάχαρη 100 γρ
Νερό 800 γρ
Χυμός από μανταρίνια 1 ποτήρι νερού
Κύβους ζάχαρης 15
Γκρέιπφρουτ 1/2 μόνο τον χυμό του
Εκτέλεση
Στύβουμε τα μανταρίνια μας (κρατάμε τις φλούδες τους) να γεμίσουμε ένα ποτήρι του νερού. Στύβουμε το μισό γκρέιπφρουτ, τρίβουμε τον κάθε κύβο ζάχαρης πολύ καλά στις φλούδες τον μανταρινιών (για να πάρουν οι κύβοι το άρωμα και το χρώμα των μανταρινιών). Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό μανταρινιού, τον χυμό γκρέιπφρουτ , την ζάχαρη, το νερό και τους κύβους ζάχαρης και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το σουρώνουμε και γεμίζουμε ένα γυάλινο μπουκάλι με την βοήθεια χωνιού. Διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται δροσερό.Για στολισμό αν θέλουμε βρέχουμε το στόμιο του ποτηριού με λίγο από τον χυμό και μετά αναποδογυρίζουμε το ποτήρι ώστε να βουτήξουμε το στόμιο του στην ζάχαρη. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μια κρούστα από ζάχαρη στο στόμιο του ποτηριού.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/