Υλικά
Γαρίδες 500 γρ καθαρισμένες με ουρά
Μύδια 500 γρ ψίχα
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μέτριο
Σκόρδο 2 σκελίες
Σέλινο 1 κλωνάρι χωρίς τα φύλλα
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Μαργαρίνη 1 κουταλιά της σούπας.
Λευκό κρασί 200 ml
Λεμόνι 1 1/2 τον χυμό του
Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας
Αλάτι – πιπέρι
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
Εκτέλεση
Σε ρηχή κατσαρόλα , βάζουμε το ελαιόλαδο και την μαργαρίνη να κάψουν, κόβουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να αχνιστούν. Προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες, την μουστάρδα και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 3 – 4 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε σε πιατέλα και τα απολαμβάνουμε ζεστά.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/