images_232017_anevata-1.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 10 φλuτζάνια του τσαγιού κοσκινισμένο    
    Γάλα 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Βούτυρο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Νωπή μαγιά 40 γρ
    Αυγά 5 τεμ.    
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Νερό χλιαρό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού  

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι να βράσουν για 5 λεπτά, μόλις είναι έτοιμο, την βγάζουμε από το μάτι και αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό και την βάζουμε μαζί με τα παραπάνω υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε ελαφριά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ , ανακατεύουμε με το σύρμα, σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Γίνεται μια ζύμη, την κάνουμε μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 15-20 λεπτά ενώ μετά την ξαναζυμώνουμε. Παίρνουμε ένα κομμάτι από την ζύμη και το ανοίγουμε σε φύλλο, το κόβουμε σε τετράγωνα, τα διπλώνουμε στην μέση και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη (βγαίνουν περίπου 60 τεμάχια). Μπορούμε να δώσουμε ότι σχήμα θέλουμε, τρίγωνα ή στρογγυλά. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ελάχιστα και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/