Υλικά
Συναγρίδες 10 τεμ
Κολοκυθάκια 5 τεμ
Καρότα 5 τεμ
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
Πιπεριά κόκκινη 1 τεμ
Πιπεριά κίτρινη 1 τεμ
Σέλινο 1 κλωνάρι
Άνιθος 1 ματσάκι
Πατάτες 4 τεμ μικρές
Λευκό κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Φινόκιο 1 1/2
Χυμό λεμονιού από 1 1/2 λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι
Σπορέλαιο 100 γρ.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε και αυτές σε μακρόστενα κομμάτια, το ίδιο κάνουμε και στο μισό κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε το σέλινο και τα λαχανικά. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8 λεπτά. Αφού βράσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε το άλλο μισό κρεμμύδι, το φινόκιο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τις πατάτες και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάσει και τα αφήνουμε να βράσουν. Τα βγάζουμε και τα περνάμε στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνιθο, ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα. Ψήνουμε τις συναγρίδες στην σχάρα για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιατέλα, βάζοντας τα λαχανικά και τις συναγρίδες και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/