Φρυγανισμένο ψωμί με αποξηραμένα σύκα και κατίκι

images_2522017_psomi.jpg

Υλικά για 1 φέτα

1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως/ πολύσπορο φρυγανισμένο

1 γεμάτη κουταλιά κατίκι Δομοκού

2 αποξηραμένα σύκα κομμένα στη μέση

1 κουταλάκι σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ψήνουμε το ψωμί του τοστ μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και απλώνουμε το κατίκι. Κόβουμε στη μέση τα αποξηραμένα σύκα και τα τοποθετούμε πάνω στο τυρί. Ολοκληρώνουμε με λίγο σουσάμι.

Πηγή : http://www.apostoloschronopoulos.gr/

Χρονόπουλος Α.Απόστολος, Κλινικός Διιαιτολόγος-Διατροφολόγος