Φασολάδα με μανιτάρια και σουτζούκι

images_2022017_2_fasolada-me-manitaria-kai-soutzouki.jpg

Υλικά

    Φασόλια άσπρα 500 γρ.    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κρεμμύδια μέτρια 2 τεμ.    
    Σκόρδο 3 σκελίδες    
    Καρότο 1 τεμ.    
    Σέλινο κλωνάρι 1 τεμ    
    Σουτζούκι καπνιστό 100 γρ.    
    Μανιτάρια 4 τεμ.    
    Πιπερίτσα μικρή κόκκινη καυτερή 1 τεμ.    
    Ντομάτες φρέσκιες 2-3 τεμ.    
    Αλάτι
    Νερό
    Πιπέρι κόκκινο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν σε μια κατσαρόλα με νερό. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό, μαζί με το καρότο να πάρουν μια βράση. Αφού πάρουν μια βράση τα βγάζουμε και ρίχνουμε το νερό. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες, κόβουμε σε ροδέλες και το καρότο, καθαρίζουμε το σκόρδο, καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε σε μέτρια  τεμάχια και τα σοτάρουμε σε μια  κατσαρόλα που βάλαμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στην συνέχεια τα φασόλια μας και λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε ζεστό νερό περίπου 1 1/2 λίτρο και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν. Τρίβουμε τις ντομάτες χοντροκομμένα και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Δοκιμάζουμε αν τα φασόλια έχουν βράσει. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες, κόβουμε το σουτζούκι σε κομμάτια ή πολτοποιημένο σαν κιμάς και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Σε ένα ταψί προσθέτουμε τα υλικά της κατσαρόλας μαζί με τα φασόλια , τα μανιτάρια, το σουτζούκι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και την πιπερίτσα για νοστιμιά, αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς , μέχρι να ροδίσουν. Πρέπει να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/