Φανταστική τυρόπιτα της πεθεράς μου, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

images_1522017_Macaroni-and-Cheese-Pie_Large600_ID-1048009.jpg

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί με καλαμποκάλευρο» της alfa
6 αυγά (ή 4 αν προτιμάτε)
3 ½ φλ. γάλα φρέσκο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
πιπέρι
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
600 γρ. φέτα βαρελίσια σκληρή
1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα, 40 ή 42 εκατοστών και θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα. Λαδώνουμε το ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε λίγο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Θρυμματίζουμε τα τυριά.

Ανοίγουμε το φύλλο, στρώνουμε 2 φύλλα κάτω, ραντίζουμε με περίπου 1/4 φλ. μείγμα γάλα-αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά την επιφάνεια. Στρώνουμε το τρίτο φύλλο, ραντίζουμε με 1/4 φλ. μείγμα γάλα-αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Καλύπτουμε με το 4ο και το 5ο φύλλο, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Ραντίζουμε δηλαδή με το υγρό μείγμα και πασπαλίζουμε, ενδιάμεσα, με τα υπόλοιπα τυριά. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, πάνω στην πίτα. Τέλος, καλύπτουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο. Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι, χωρίς να φτάσουμε στη βάση. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγό και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10′, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr