Υλικά
Μανταρίνια 6 τεμ.
Αμύγδαλα ασπρισμένα 3 φλυτζάνια του τσαγιού
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 3 φλυτζάνια του τσαγιού
Χυμός μανταρινιού 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κουβερτούρα 60 γρ
Για την σάλτσα σοκολάτας
Κουβερτούρα 90 γρ
Νερό 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Κονιάκ 2 κουταλιές σούπας
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Άχνη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τις φλούδες μανταρινιού για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά (αφού τα έχουμε πλύνει πρώτα). Αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τις φλούδες των μανταρινιών, που βράσαμε να γίνει ένα μείγμα. Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας τον χυμό από τα μανταρίνια με την ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφού βράσει το σιρόπι και καραμελώσει προσθέτουμε 60 γρ από την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το μείγμα από τα αμύγδαλα & φλούδες μανταρινιών και ανακατεύουμε πολύ καλά, πρέπει να ξεκολλάει το μείγμα από την κατσαρόλα (αν όχι προσθέτουμε λίγο ακόμα χυμό). Όταν κρυώσει το μείγμα, πλάθουμε μπαλίτσες, βουτώντας τα χέρια μας στο νερό για να μην κολλάει.
* Προαιρετικά φτιάχνουμε σάλτσα σοκολάτας λιώνοντας 90 γρ κουβερτούρα σε μια κατσαρολίτσα μαζί με το νερό , την άχνη ζάχαρη , το βούτυρο και το κονιάκ. Αφού έχουμε κάνει μπαλίτσες το μείγμα μας που κρύωσε, τις τοποθετούμε σε σχάρα και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/