Υλικά
Κουβερτούρα 300 γρ
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Σταφύλια 5 τσαμπιά μέτρια κόκκινα ή πράσινα
Λικέρ της αρεσκείας μας
Τρούφα Σοκολάτας για το στόλισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σταφύλια. Με την διαδικασία μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (προσοχή να μην καεί η σοκολάτα μας) . Με μια σύριγγα βάζουμε λικέρ σε κάθε ρώγα σταφυλιού με προσοχή, στην συνέχεια βουτάμε το κάθε τσαμπί άμεσα στην λιωμένη σοκολάτα μας , το κρατάμε λίγο εκεί μέσα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει τρούφα σοκολάτας. Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και τα σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr