Ρολάκια με παστουρμά

images_1122017_mpourekakia-me-pastoyrma.jpg

Υλικά

    Παστουρμάς 300 γρ σε λεπτές φέτες    
    Φύλλο κρούστας 300 γρ    
    Αυγά 5
    Γάλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 400 γρ ψιλοκομμένα    
    Κεφαλογραβιέρα 400 γρ κομμένη σε λωρίδες    
    Κεφαλοτύρι τριμμένο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σουσάμι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Βούτυρο 1 φλυτζάνι του τσαγιού  

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα μαζί με τα αυγά και τα χτυπάμε να αφρατέψουν, βάζουμε μέσα και τις φέτες του παστουρμά για να μουσκέψουν. Ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας ή στο τραπέζι τα φύλλα κρούστας. Λιώνουμε το βούτυρο , αλείφουμε τα φύλλα τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε σε λωρίδες. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με ελάχιστο βούτυρο. Παίρνουμε δυο λωρίδες από το φύλλο κρούστας, βάζουμε μια φέτα παστουρμά, ένα μπαστουνάκι κεφαλογραβιέρα, λίγο κρεμμυδάκι, τα διπλώνουμε και τα τυλίγουμε σε ρολάκι, κλείνουμε τις άκρες καλά για να μην φύγει η γέμιση, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κοντά στο άλλο. Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα αυγού που περίσσεψε. Αφού τελειώσουμε με το τύλιγμα όλων των φύλλων πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και το σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 35 λεπτά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστά ή κρύα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/