Υλικά
Φαρίνα 2 1/2 ποτήρια νερού
Βούτυρο 4 κουταλιές σούπας
Νωπή μαγιά 1 κουταλιά σουπας
Νερό 1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό
Καλαμποκέλαιο 2 πόντους λιγότερο από 1 ποτήρι νερού
Αυγά 5 καλά χτυπημένα
Αλάτι 1 κουταλιά γλυκού
Ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας
Για το σιρόπι
Νερό 2 ποτήρια
Ζάχαρη 2 ποτήρια
Λεμόνι 1/2 ξύσμα
Ρούμι 50 γρ
Για στολισμό
Φυστίκια Αιγίνης αν θέλουμε ή κερασάκι
Κρέμα σαντιγύ για στολισμό
Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό , την μαγιά , 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά για 10 λεπτά πολύ καλά , μετά προσθέτουμε το λάδι,το βούτυρο, την μαγιά που φούσκωσε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι (όχι όλο μαζί) και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας. Να γίνει μια μαλακή ζύμη. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας καλά (ή μια μεγάλη φόρμα) τα γεμίζουμε με την ζύμη μέχρι την μέση και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να διπλασιαστούν. Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι και αν δεν αφήσει ίχνη στην λεπίδα του είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τα φορμάκια , αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι που βράσαμε για 5 λεπτά. Τα αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά το καθένα. Προσέχουμε να μην μας σπάσουν και τα σερβίρουμε με σαντιγύ από πάνω (αν θέλουμε βάζουμε ένα κερασάκι ή τριμμένο φυστίκι Αιγίνης πάνω από την σαντιγύ).
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/