Υλικά
Μπακαλιαράκια 6-7 τεμ
Αλάτι 1 κουταλιά μέτρια της σούπας
Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Μαϊντανός 1 ματσάκι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Καλαμποκέλαιο 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Φέτες λεμονιού για διακόσμηση (ή ότι άλλο θέλουμε)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μπακαλιαράκια καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Στην συνέχεια τα αλατίζουμε. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα σκεύος. Στο τηγάνι ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Αλευρώνουμε τα μπακαλιαράκια και τα τοποθετούμε στο τηγάνι σε στρογγυλό σχήμα, γυρίζουμε την ουρά τους προς το κεφάλι τους και τα τηγανίζουμε. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Τα τοποθετούμε μετά σε μια άλλη πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και διακοσμούμε την πιατέλα με φέτες από λεμόνι (ή ότι άλλο θέλουμε).
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/