Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η σύγχρονη λύση σένα πρόβλημα που αφορά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, όχι μόνον διότι στην εποχή μας η εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο στις κοινωνικές επαφές, προσωπικές και εργασιακές, αλλά και διότι φαίνεται ότι σαν πρόβλημα εμφανίζεται συχνότερα και σε μικρότερες ηλικίες.
Τα αίτια αυτού τού προβλήματος είναι σχεδόν πάντα κληρονομικά, αλλά χρειάζεται και η διάγνωση του ιατρού, γιατί χάνουμε μαλλιά και από άλλες αιτίες. Η επιλογή της μεταμόσχευσης δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αποκατάστασης καθώς δείχνουμε ωραιότεροι και νεότεροι, αλλά και θέμα προστασίας του δέρματος. Σε πολλούς δε , ανθρώπους πού εμφανίζουν απώλεια μαλλιών σε ηλικίες αμέσως μετά την εφηβεία, δημιουργούνται σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και κυρίως μειωμένη αυτοεκτίμηση και ανασφάλεια.
Με ποια μέθοδο πρέπει να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών;
Γίνεται συχνά η ερώτηση εάν ή πότε και με ποια τεχνική ή μέθοδο μπορεί να αντιμετωπιστεί η διαφόρων βαθμίδων αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής.
Αναφερόμενοι λοιπόν στην διαδικασία τής επέμβασης αυτής, υπάρχουν δύο μέθοδοι που είναι γνωστές παγκοσμίως και εφαρμόζουμε στην PSHAIR Hair Clinic by PS Medical.
Αυτές είναι οι: FUE (γνωστή στην Ελλάδα ως Τρίχα – Τρίχα) και FUT (γνωστή στην Ελλάδα από την τομή του STRIP) και στις δύο εφαρμόζεται τοπική αναισθησία ίδια ακριβώς με εκείνη του οδοντιάτρου και κάνουν την διαδικασία τελείως ανώδυνη.
Η διαφορά έγκειται στον τρόπο λήψης των τριχοθυλακίων όπου στην FUE γίνεται τριχοθυλάκιο – τριχοθυλάκιο από την ζώνη σταθερής τριχοφυΐας στο πίσω μέρος του κεφαλιού από το ίδιο μέρος που γίνεται και στην FUT η λήψη του Strip, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου σημάδια ή ουλές γιατί στην πρώτη είναι πολύ μικρή η οπή αφαίρεσης του τριχοθυλακίου ενώ στη δεύτερη εφαρμόζεται ο ΤριχοφυτικόςΤρόπος Σύγκλισης ( Trichophytic Closure) ώστε στο τελικό αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα απολύτως εμφανές σημάδι.
Κοινό σημείο αναφοράς και στις δύο είναι ο τρόπος επανεισαγωγής των τριχοθυλακίων στο δέρμα.
Στην PS HAIR εφαρμόζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός ώστε η δομή και η τοποθέτηση των νέων τριχοθυλακίων να είναι με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η απόλυτη φυσικότητα και αισθητική . Σε αυτό συμβάλουν η έλλειψη σχημάτων (Τρίγωνο ή ημικύκλιο κτλ ) , η γωνία έκφυσης των τριχών από το δέρμα και η φυσική διάταξη όπως βλέπουμε στο σχήμα της φώτο.
Ποια είναι η μέθοδος χωρίς τομή FUE (Τρίχα – Τρίχα ) και πότε την κάνουμε;
Αναμφισβήτητα ορισμένοι υποψήφιοι καταρχήν προτιμούν αυτή τη μέθοδο διότι δεν υπάρχει τομή με την έννοια μιας γραμμής, αλλά πολλές μικρές τρυπούλες που αφήνουν πολύ μικρά σημαδάκια, πρακτικά αόρατα. Υπό την έννοια αυτή σίγουρα η μέθοδος πλεονεκτεί ιδίως στην περίπτωση που κάποιος θα ήθελε να ξυριστεί στο κεφάλι η έστω να κόψει τα μαλλιά του πολύ κοντά και παρά το γεγονός ότι και το σημάδι της τομής φαίνεται μόνο σε ξυρισμένο κεφάλι.
Όμως δεν πρέπει να είναι το κριτήριο αυτό για την επιλογή της κατάλληλης μεθόδου.
Το κυριότερο κριτήριο είναι η ποιότητα της δότριας περιοχής όσον αφορά την ποιότητα της τρίχας και την πυκνότητα τους καθώς και το μέγεθος του ελλείμματος στην λήπτρια περιοχή.
Εάν η τρίχα είναι πολύ λεπτή η πολύ σγουρή και η πυκνότητα αραιή, η το μέγεθος του ελλείμματος της λήπτριας πολύ μεγάλο, τότε το περιστατικό είναι ακατάλληλο για εφαρμογή της μεθόδου FUE.
Εάν τα παραπάνω δεν ισχύουν τότε η μέθοδος μπορεί να εφαρμοσθεί αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό επιτυγχάνεται με το Fox Test ώστε να έχουμε τεκμηριωμένη απάντηση.
Γενικώς λοιπόν πρόκειται για μια μη τραυματική μέθοδο που εάν ισχύουν οι προϋποθέσεις που προαναφέραμε δίνει άριστο αποτέλεσμα με πολύ καλή πυκνότητα .
Ποια είναι η μέθοδος με τομή FUT και πότε την κάνουμε;
Είναι ο κατ΄ εξοχήν κλασικός τρόπος πού γίνονται οι μεταμοσχεύσεις εδώ και πολύ καιρό σε όλον τον κόσμο.
Η λήψη των μοσχευμάτων γίνεται με επιφανειακή τομή στο πίσω μέρος τού τριχωτού σε συγκεκριμένο σημείο σταθερής τριχοφιυίας με εφαρμογή του Τριχοφυτικού Τρόπου Σύγκλεισης ( Trichophytic Closure) , δηλαδή τομή με ειδική τεχνική πού δεν αφήνει κανένα ίχνος στα μαλλιά.
Μεγάλο πλεονέκτημα αυτής τής μεθόδου είναι η δυνατότητα τού ιατρού να παίρνει μεγάλο αριθμό μοσχευμάτων και να εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο για την επιβίωση του τόσου μεγάλου αριθμού τριχοθυλακίων και την τοποθέτηση τους μετά.
Ακολούθως δημιουργούνται οι αντίστοιχες υποδοχές με τέτοια κατεύθυνση και κλίση αλλά και διάταξη και σχηματισμό που να εξασφαλίζουν απόλυτα το φυσικό αποτέλεσμα.
Στην PS – HAIR παρέχουμε την απόλυτη αρχιτεκτονική δομή στην μεταμόσχευση μαλλιών που γίνεται τόσο με τρόπο εντελώς φυσικό στην μπροστινή γραμμή αλλά και αρκετή πύκνωση στο υπόλοιπο κεφάλι και με τρόπο μη ορατό χωρίς καμία ουλή ή σημάδι.
Η μεγάλη επιτυχία στην μεταμόσχευση είναι να μην αναγνωρίζει ό παρατηρητής ότι έχει γίνει μεταμόσχευση. Το θεμα της πυκνότητας παρότι σήμερα χάρις στα λεπτότερα εργαλεία έχει δώσει αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα πιθανόν κατά περίπτωση μπορεί να χρειάζεται και δεύτερο στάδιο για κάτι ακόμη καλύτερο, ιδιαίτερα αν συνεχίζεται η τριχόπτωση.
Συνδυασμός FUE κ΄FUT
Με τον συνδυασμό των δύο παραπάνω τεχνικών επιτυγχάνουμε την απόλυτη μεγιστοποίηση στον αριθμό λήψης τριχοθυλακίων από 3.500 έως και 5.000 τριχοθυλάκια δηλαδή από περίπου 10.000 έως και 15.000 τρίχες. Στην περίπτωση αυτή γίνεται πρώτα λήψη των μοσχευμάτων με την μέθοδο του FUT υπό τριχοφυτικό τρόπο σύγκλεισης και στη συνέχεια ακριβώς κάτω από την σύγκλειση παίρνουμε και τα υπόλοιπα μοσχεύματα διάσπαρτα από την περιοχή του τριχωτού ώστε στην συνέχεια να γίνει τοποθέτηση και πύκνωση του άδειου ή υπό πύκνωση τμήματος της κεφαλής.
Είναι η τεχνική που μας εξασφαλίζει τον μέγιστο βαθμό τριχοθυλακίων και απαιτεί πολύωρη διαδικασία ενώ συνήθως συστήνεται σε περιστατικά που έρχονται από μακριά εκτός Αθηνών ή το εξωτερικό ώστε να μη χρειάζεται να επιστρέφουν και δεύτερη φορά για επαναληπτικό στάδιο.
ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
Το κόστος είναι συνάρτηση της μεθοδολογίας που θα χρησιμοποιηθεί και του χρόνου καθώς και του αριθμού των τριχοθυλακίων γιατί είναι απόλυτος και ελέγξιμος και όχι των τριχών που είναι κατά προσέγγιση.
Προσοχή όμως, τελευταία γίνεται αναφορά στην σχέση τιμής – τρίχας που είναι απλώς μια ανακάλυψη των “έξυπνων του marketing” για αποπροσανατολισμό και τεχνητή μείωση τιμών όπου στην πραγματικότητα οδηγεί σε υψηλότερη .
Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ο μέσος όρος των τριχών σε κάθε τριχοθυλάκιο που εμφυτεύεται κυμαίνεται από 2,5 έως 2,8 περίπου .
Δηλαδή 1 Τριχοθυλάκιο αντιστοιχεί σε 2,5 – 2,8 ΤΡΙΧΕΣ
Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/