Υλικά
Καλαμποκέλαιο 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού
Χυμό πορτοκάλι 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ 3 κοφτές κουταλιές του γλυκού
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλιά γλυκού
Κονιάκ 6 κουταλιές σούπας
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 πορτοκάλι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κιλό περίπου
Σουσάμι άσπρο λίγο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη , προσθέτουμε τον χυμό , το κονιάκ, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι μαζί με την σόδα και το baking powder. Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στρογγυλά ή δημιουργούμε διάφορα σχέδια με τα ανάλογα τσερκάκια και τα βουτάμε στο σουσάμι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά. Προσοχή να μην παραψηθούν , θέλουμε να έχουν ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/