Κουλούρια πορτοκαλιού με σουσάμι

images_1722017_koulouria-portokaliou-me-sousami-600x407.jpg

Υλικά

    Καλαμποκέλαιο 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Χυμό πορτοκάλι 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Μπέικιν πάουντερ 3 κοφτές κουταλιές του γλυκού    
    Σόδα μαγειρικής 1 κουταλιά γλυκού    
    Κονιάκ 6 κουταλιές σούπας    
    Ξύσμα πορτοκαλιού 1 πορτοκάλι    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κιλό περίπου    
    Σουσάμι άσπρο λίγο για το πασπάλισμα    

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη , προσθέτουμε τον χυμό , το κονιάκ, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι μαζί με την σόδα και το baking powder. Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στρογγυλά ή δημιουργούμε διάφορα σχέδια με τα ανάλογα τσερκάκια και τα βουτάμε στο σουσάμι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά. Προσοχή να μην παραψηθούν , θέλουμε να έχουν ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/