Κοτόπουλο γεμιστό με αμύγδαλα ή καρύδια και μανιτάρια

images_2722017_2_kotopoulo-gemisto.jpg

Υλικά

Υλικά για μαρινάδα

    Ελαιόλαδο 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Δεντρολίβανο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Φασκόμηλο 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Μέλι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Μπράντυ 5 κουταλάκια του γλυκού    
    Γλυκιά πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Καυτερή πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού  

Για την γέμιση

    Κοτόπουλο 1 τεμ.    
    Μανιτάρια 250 γρ.    
    Αμύγδαλα ή καρύδια 150 γρ.    
    Λεμόνι 1 τον χυμό του    
    Φρυγανιά τριμμένη 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αυγά 2 τεμ.    
    Γιαούρτι στραγγιστό 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε τα σκόρδα, τα λιώνουμε και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και με τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας. Περιχύνουμε εσωτερικά και εξωτερικά το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην μαρινάδα για 3 ώρες, ενώ το γυρίζουμε συχνά. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, την φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε  τα μανιτάρια και τα αμύγδαλα ή τα καρύδια. Ανακατεύουμε την γέμιση πολύ καλά και γεμίζουμε εσωτερικά το κοτόπουλο. Το ράβουμε στην κοιλιά, δένουμε τα πόδια και τις φτερούγες και το περνάμε στην σούβλα. Το ψήνουμε στο γκρίλ για 60 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρεται με λαχανικά ή ρύζι.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/