Υλικά
Κοτοπουλάκια 5 τεμ. μικρά
Μανιτάρια 200 γρ.
Ταμπάσκο γλυκό 1 κουτάλι της σούπας
Θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Μπράντυ 1 ποτήρι του κρασιού
Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 τεμ.
Σκόρδο 2 σκελίδες
Κρεμμυδάκια στιφάδου 12 τεμ.
Μοσχοκάρυδο τριμμένο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Λευκό κρασί 1 1/2 ποτήρι του κρασιού
Σταφύλι λευκό 500 γρ. (ρώγες)
Αλάτι-πιπέρι
Μαργαρίνη 5 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μικρά κοτοπουλάκια και τα βάζουμε να σουρώσουν. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, ταμπάσκο, θυμάρι και αλείφουμε μέσα την κοιλιά τους με μαργαρίνη (στο κάθε κοτοπουλάκι μια κουταλιά της σούπας μαργαρίνη). Τα βάζουμε στον φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές τους. Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε μια πιατέλα και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε μικρά κομμάτια, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια αν θέλουμε τα κόβουμε ή τα βάζουμε ολόκληρα, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά στο ταψί που ψήσαμε τα κοτοπουλάκια. Προσθέτουμε το μπράντυ και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 15 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια βάζουμε πάλι τα κοτοπουλάκια μέσα στο ταψί, περιχύνουμε με το κρασί, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για περίπου 35 λεπτά. Πλένουμε τις ρώγες από το σταφύλι και τις προσθέτουμε στο ταψί λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/