Κολοκυθόπιτα με λαχανικά, χωρίς κόπο, από την alfa & Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

images_2422017_2_kolokuthopita-tou-dekaleptou-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης» της alfa
1.300 γρ. κολοκύθια μικρά τρυφερά, χωρίς σπόρους, τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. αλεύρι ολικής
1/2 φλ. ελαιόλαδο
3 αβγά
400 γρ. φέτα
από 1/2 ματσάκι άνηθος, δυόσμος και μαϊντανός
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μπολ. Τα αλατίζουμε και τα ζυμώνουμε. Τα απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα και τα στύβουμε με δύναμη να βγάλουν τα υγρά τους. Τα ξαναβάζουμε στο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το πιπέρι, τα αυγά, τα βότανα και το τυρί. Τα ζυμώνουμε. Τα ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο. Στρώνουμε 3 φύλλα ακτινωτά, σε λαδωμένο ρηχό ταψί 40 εκατοστών και ενδιάμεσα τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Γυρίζουμε τις άκρες πάνω στην πίτα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Χαράζουμε την πίτα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στα πεταχτά, με τα δάχτυλα, ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα, να ροδίσει η πίτα και να ξεκολλήσει από το ταψί.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr