Υλικά
Για το σιρόπι
Μανταρίνια 1 ποτήρι από τον χυμό τους
Νερό 1 ποτήρι
Ζάχαρη 1/2 ποτήρι
Μανταρίνια 2 μόνο το ξύσμα τους
Για το κέικ
Φαρίνα 1 πακέτο
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι
Αυγά 4 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
Γάλα 1 ποτήρι
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Μανταρίνια 2 μόνο το ξύσμα τους
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κέικ βάζοντας όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται σε ένα μεγάλο μπολ. Τα χτυπάμε με το μίξερ καλά να ομοιογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά . Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε στην κατσαρόλα μας τον χυμό από τα μανταρίνια,το νερό,την ζάχαρη,το ξύσμα μανταρινιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Το κέικ μας δεν το βγάζουμε από την φόρμα αλλά όπως είναι το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε αρκετά σημεία και περιχύνουμε με το σιρόπι μας το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό. Περιμένουμε 60 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/