Υλικά
Γαρίδες μεσαίες 30-40 τεμ καθαρισμένες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
Πορτοκάλι 1 τεμ τον χυμό του και 2 φλούδες
Λεμόνι 1 τεμ μεσαίο
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
Κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Αλάτι- πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ούζο 2 σφηνάκια
Ρίγανη ή θυμάρι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Εκτέλεση
Βγάζουμε με μια οδοντογλυφίδα προσεκτικά το εντεράκι από το εσωτερικό της κάθε γαρίδας, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Στύβουμε σε μπολ το πορτοκάλι και βγάζουμε με το μαχαίρι δύο λεπτές φέτες. Στύβουμε και το λεμόνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο,την μουστάρδα,το κάρυ,το ούζο,αλάτι,πιπέρι, την πάπρικα,τη ρίγανη ή το θυμάρι και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις γαρίδες σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με το μείγμα και βάζουμε ενδιάμεσα από τις γαρίδες τις φλούδες πορτοκαλιού.Καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, ενώ αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να ψηθούν χωρίς την λαδόκολλα (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφού ψηθούν αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
*Θέλουμε να μείνουν με το ζουμί τους.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/