Βλαχόπιτα με τραχανά

images_2122017_2_vlaxopita-me-traxana.jpg

Υλικά

    Χειροποίητο φύλλο για πίτες 12 τεμ

Για την γέμιση

    Τραχανάς γλυκός 500 γρ.    
    Φέτα 500 γρ.    
    Ελαιόλαδο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Νερό 2 ποτήρια    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Για την γέμιση, θρυμματίζουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με τον τραχανά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Έχουμε φτιάξει τα φύλλα μας και τα τοποθετούμε ένα ένα στο τραπέζι. Κάθε φύλλο το γεμίζουμε με το υλικό από το μπολ, το ραντίζουμε με λάδι και το μαζεύουμε πλισέ, σαν βεντάλια. Προς το τέλος το τυλίγουμε σε ρολό και κολλάμε τις άκρες του πατώντας με τα δάκτυλα μας για να κλείσει και να μην βγει το υλικό έξω. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε με όλα τα υπόλοιπα φύλλα. Αφού τελειώσουμε με το γέμισμα, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί ξεκινώντας την τοποθέτηση από την μέση πρώτα, σχηματίζοντας σαλιγκάρι. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθούν για 60 λεπτά. Μόλις δούμε ότι ροδίζουν, περίπου στα 30 λεπτά, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό το οποίο έχουμε βράσει πρώτα και αφήνουμε να ψηθούν για τα υπόλοιπα λεπτά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/