Υλικά
Αστακό 1 μεγάλο
Λάδι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Άνιθο 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
Μαϊντανό 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
Κρεμμυδάκια φρέσκα 8 ψιλοκομμένα
Ντομάτες 5 ψιλοκομμένες
Αλάτι – πιπέρι
Ξύδι 1 κουταλιά σούπας
Εκτέλεση
Βράζουμε σε νερό με το ξύδι τον αστακό για 10-15 λεπτά. Μόλις κρυώσει αφαιρούμε το κέλυφος και τον τεμαχίζουμε. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τον μαϊντανό, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι – πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά (αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζωμό από τον αστακό). Στην συνέχεια προσθέτουμε τον τεμαχισμένο αστακό , αφήνουμε για 10 λεπτά , σβήνουμε την φωτιά και είναι έτοιμο.
* Μπορούμε να βράσουμε σπαγγέτι και να αναμείξουμε την σάλτσα και τον αστακό με αυτά.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/