Υλικά
Πατάτα 1 μεγάλη βρασμένη
Τυρί φέτα 80 γρ τριμμένη
Κεφαλοτύρι 80 γρ τριμμένο
Άνηθος 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο
Αυγό 1 τεμ
Αλάτι – πιπέρι
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 – 7 κουταλιές σούπας
Μπύρα 1/2 κουτάκι μπύρας
Κέτσαπ 2 κουταλιές σούπας
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Εκτέλεση
Βράζουμε και πολτοποιούμε την πατάτα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το καλαμποκέλαιο. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα άλλο μπολ μέχρι να έχουμε ένα πηκτό κουρκούτι. Προσθέτουμε στο κουρκούτι και το μείγμα με τα τυριά, τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι μας να ζεσταθεί καλά και ξεκινάμε να τηγανίζουμε βάζοντας κουταλιά – κουταλιά από το κουρκούτι στο ζεστό λάδι. Τηγανίζουμε κι από τις δύο μεριές να ροδίσουν καλά (δεν τα αφήνουμε να ξεραθούν πολύ). Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα απολαμβάνουμε ζεστά.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/