Τα ψωμάκια μας τα κάλλη μας!

images_2512017_2_517e8caafc704c85b5bf22bec639b6b7.jpg

Φθινόπωρο, χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι, ό,τι εποχή κι αν είναι αρκετές γυναίκες βασανίζονται με μία σκέψη: «Πώς είναι το σώμα μου; Πώς θα βγω στην παραλία; Πώς θα μπω στο αγαπημένο μου φόρεμα; Μα καλά αυτή πώς κρατιέται έτσι; Μήπως διαγράφει η κυτταρίτιδα μέσα από το παντελόνι;».

Μήπως αυτές είναι σκέψεις που έχουν περάσει και από το δικό σου μυαλό;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η γυναίκα από πάντα κρατούσε στα χέρια της πολλούς ρόλους. Μητέρα, νοικοκυρά, εργαζόμενη, σύζυγος και πάνω απ’ όλα γυναίκα! Είναι φυσιολογικό να μην προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα. Είναι φυσιολογικό να μην είσαι παντού τέλεια! Δεν πειράζει αν δεν προλαβαίνεις!

Κάνε μικρά βήματα, μεγάλων αλλαγών

1. 90 – 60 – 90!

3 νούμερα που μαρτυρούν τις ιδανικές αναλογίες για το σώμα μιας γυναίκας. Κατά πόσο ισχύει τελικά αυτό; Δεν υπάρχουν ιδανικές αναλογίες. Τα νούμερα αυτά συνήθως επιτάσσονται από τη μόδα. Αλλάζουν χρόνο με το χρόνο, από εποχή σε εποχή και από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, οι χώρες της Ανατολής θέλουν τη γυναίκα ζουμερή και με καμπύλες. Οι χώρες της Δύσης από την άλλη, θέλουν τη γυναίκα λεπτή και λυγερή.
Τι πρέπει να κρατήσεις εσύ; Τις αναλογίες που πρέπει, για ένα έχεις ένα σώμα υγιές!

Μέτρησε την περιφέρεια μέσης σου και προσπάθησε να τη διατηρήσεις κάτω από 88 εκατοστά.

Μέτρησε τους γλουτούς σου. Αφού έχεις την περίμετρο της μέσης σου, μέτρα με μεζούρα και την περιφέρεια των γλουτών σου και διαίρεσε τα δύο ποσά μεταξύ τους. Προσπάθησε να διατηρήσεις το νούμερο αυτό κάτω από 0,7 – 0,9.

Ο λόγος; Το λίπος που μαζεύεται στην περιοχή της κοιλιάς είναι πιο επικίνδυνο από το λίπος που συσσωρεύεται σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως είναι οι γοφοί, και σχετίζεται με χρόνια νοσήματα όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο σακχαρώδης διαβήτης. Αν έχεις τα λεγόμενα «ψωμάκια», λοιπόν, είσαι σε κάπως πιο πλεονεκτική θέση!

Μην αγχώνεσαι! Θυμήσου ότι το άγχος αυξάνει την έκκριση κορτιζόλης η οποία με τη σειρά της ευνοεί τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά

2. Κράτα ημερολόγιο ζυγίσματος.

Καθιέρωσε μια φορά την εβδομάδα να ανεβαίνεις στην ζυγαριά, για να ελέγχεις καλύτερα το βάρος σου… Έτσι αν δεις το δείκτη να ξεφεύγει, θα τον επαναφέρεις πολύ πιο εύκολα.

Τι πρέπει να κάνεις ?

Ζυγίσου μια φορά την εβδομάδα κατά προτίμηση το πρωί που δεν έχεις κάνει ακόμα το πρώτο σου γεύμα. Φρόντισε βέβαια το προηγούμενο βράδυ να μην έχεις φάει ένα γεύμα πολλών θερμίδων και μεγάλης περιεκτικότητας σε αλάτι γιατί η μέτρηση πιθανόν να μην είναι αντιπροσωπευτική. Αν η διατροφή σου είναι προσεγμένη με μικρά και συχνά γεύματα δεν έχεις κανένα λόγο να αγχώνεσαι για αυτό το «βήμα». Αν μάλιστα προσθέσεις και λίγη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σου τότε θα χαίρεσαι να ανεβαίνεις στην ζυγαριά. Πρόσεξε όμως μην το παρακάνεις και σου γίνει έμμονη ιδέα.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr