Νηστίσιμα κουλουράκια με πορτοκάλι

images_1612017_nistisima-koulourakia-me-portokali-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ – 450 γρ    
    Άχνη ζάχαρη 100 γρ    
    Ζάχαρη 40 γρ    
    Ελαιόλαδο 120 ml    
    Πορτοκάλια 2 μεγάλα μόνο τον χυμό τους    
    Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια γλυκού    
    Σόδα μαγειρικής 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι κι ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε την ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά – 60 λεπτά. Στη λαμαρίνα του φούρνου μας στρώνουμε λαδόκολλα. Πλάθουμε την ζύμη μας σε κουλουράκια και σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε πάνω στην λαδόκολλα σε απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 13-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος που δώσαμε στα κουλούρια μας κι ανάλογα τον φούρνο μας. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/