Υλικά
Λάχανο άσπρο 1 μεγάλο
Πατάτες 7
Καρότα 6
Κρεμμύδι ξερό 1 1/2
Σκόρδο 2 σκελίδες
Ντομάτες 2 ώριμες
Χυμός ντομάτας 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Μαϊντανός 1 ματσάκι
Άνιθος 1 ματσάκι
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κόκκινο πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Νερό 3 φλυτζάνια του τσαγιού
Δάφνη 1 φύλλο
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους,τα καρότα (καθαρισμένα και λεπτοκομμένα) , τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον χυμό ντομάτας, την δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τα 2 φλυτζάνια νερό. Τα αφήνουμε όλα να βράσουν. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο, το πλένουμε και το αφήνουμε να σουρώσει. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνιθο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά. Πρέπει να μείνει το φαγητό με το ζουμί του.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/