Υλικά
Κυδώνια 5 μεγάλα
Ζάχαρη 300 γρ
Κόκκινο ξηρό κρασί 250 γρ
Κανέλα 1 ξυλάκι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε στο κέντρο τα κυδώνια , καθαρίζουμε τα σπόρια τους , τα βάζουμε στο ταψί τα σκεπάζουμε με νερό βάζουμε και το κρασί , την ζάχαρη και την κανέλα και τα ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει , σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στους 150 βαθμούς για 60 λεπτά. Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε σε πιατέλα περιχύνοντας τα με τα υγρά τους.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/