Κρεμ μπρουλέ

images_2212017_2_krema-mproule-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γάλα 500 ml    
    Κρέμα γάλακτος 500 ml    
    Αυγά 5 τεμ μόνο τους κρόκους    
    Βανίλια 2 τεμ σε σκόνη    
    Ζάχαρη 100 γρ    
    Καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα    
    Πυρίμαχα σκεύη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και την μισή ζάχαρη.Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη καλά την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά το ζεστό μείγμα με τους κρόκους που χτυπήσαμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε πυρίμαχα ατομικά σκεύη και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση του ταψιού.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40-45 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.Όταν έρθει η στιγμή να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και καίμε με το φλόγιστρο μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα.Σερβίρουμε μετά από 5 λεπτά κι απολαμβάνουμε.

*Την διαδικασία που καίμε την ζάχαρη με το φλόγιστρο την κάνουμε λίγο πριν σερβίρουμε. Διαφορετικά αν τα συντηρήσουμε στο ψυγείο με την κρούστα θα πανιάσει από την υγρασία της κρέμας.

*Σε περίπτωση που δεν έχουμε φλόγιστρο , μπορούμε να τα βάλουμε στο γκριλ σε πολύ υψηλή θερμοκρασία με προσοχή να μην μας αρπάξει η ζάχαρη.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/