Κρέμα light με ρόδι

images_2712017_ΡΟΔΙ.jpg

Yλικά για 2 μερίδες

    2 φλιτζάνια γάλα 2%
    1 αυγό
    3 κ.γ. κορν φλάουρ
    1 βανίλια ανοιγμένη στα δύο
    4 κ.σ. σπόρους ρόδι
    2 κ.γ. στέβια σε σκόνη

Εκτέλεση

Βάλε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Με ένα μαχαιράκι ξύσε τα σποράκια της βανίλιας στο γάλα και πρόσθεσε και το φασόλι να αρωματίσεις. Ρίξε και τη στέβια και ανακάτεψε ώσπου να αχνίσει το γάλα. Σε ένα μπολ χτύπησε το αυγό και πρόσθεσε το κορν φλάουρ. Ανακάτεψε καλά. Πάρε με μια κουτάλα λίγο, λίγο από το καυτό γάλα και ρίξε αργά, αλλά με σταθερή ροή στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνέχισε τη διαδικασία δύο τρεις φορές να πάρει θερμοκρασία το μείγμα του αυγού. Γύρισε το αυγό στην κατσαρόλα και συνέχισε το ανακάτεμε με ένα σύρμα μέχρι να σφίξει η κρέμα. Κατέβασε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρά πρόσθεσε το ρόδι και ανακάτεψε να πάει παντού. Βάλε την κρέμα σε δύο μπολάκια και άφησε να κρυώσει καλά. Σέρβιρε.

Πηγή : http://www.apostoloschronopoulos.gr/

Χρονόπουλος Α.Απόστολος, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος