Κουνέλι στιφάδο

images_912017_2_kouneli-stifado-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κουνέλι 1 1/2 κιλό    
    Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ ψιλοκομμένα    
    Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Δάφνη 3 φύλλα    
    Γαρύφαλλα 3-4 τεμ    
    Κανέλα 1 ξυλάκι    
    Μπαχάρι 3 κόκους    
    Λευκό κρασί 1/2 κούπα τσαγιού    
    Ξύδι 1/2 κούπα τσαγιού    
    Κρεμμύδια μικρά 1 κιλό για στιφάδο    
    Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού    
    Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες    
    Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι κοφτό    
    Αλάτι -πιπέρι
    Νερό

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε τεμάχια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλλα, την κανέλα , το μπαχάρι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρασί , το ξύδι και δύο κούπες νερό, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τοποθετούμε στο ψυγείο κι αφήνουμε μέσα στην μαρινάδα όλο το βράδυ, ενώ βάζουμε τα μικρά κρεμμύδια του στιφάδου σε βαθύ σκεύος με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε κι αυτά όλο το βράδυ μέσα στο νερό. Έτσι την επόμενη μέρα καθαρίζουμε  με ευκολία τα κρεμμυδάκια. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα κι απομακρύνουμε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα από πάνω του με χαρτί κουζίνας.Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 1 1/2 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε μέσα το κουνέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και την πάπρικα  και ροδίζουμε  το κουνέλι, που έχει ήδη μαλακώσει από τον βρασμό. Σβήνουμε με τον ντοματοπολτό και με λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.Βάζουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια που καθαρίσαμε να πάρουν χρώμα χρυσαφί και στην συνέχεια τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα με το κουνέλι. Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένη κατσαρόλα. Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Κλείνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/