Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 κιλού
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού
Βούτυρο 1 φλυτζάνι τσαγιού
Γάλα 1/3 φλυτζάνι τσαγιού
Αμμωνία 1 κουταλάκι του γλυκού
Αυγά 4
Βανίλια 2
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει,τα αυγά χτυπημένα, την ζάχαρη, τις βανίλιες και το γάλα το οποίο είναι χλιαρό και έχουμε λιώσει μέσα την αμμωνία. Ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια ωραία μαλακιά ζύμη. Πλάθουμε την ζύμη μας σαν στρογγυλά και στενόμακρα σαλιγκαράκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 20-25 λεπτά.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/