Υλικά
Κουκιά φρέσκα 1 κιλό καθαρισμένα
Κρεμμύδια 2 ξερά ψιλοκομμένα
Άνιθος 1/2 κούπα ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο 1/2 κούπα μικρή
Αλάτι – πιπέρι
Νερό όσο χρειαστεί
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε γύρω γύρω τα κουκιά , τα πλένουμε, τα ζεματάμε λίγο με νερό στην κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε. Στην συνέχεια τα βάζουμε στην κατσαρόλα , από πάνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το άνιθο , λίγο νεράκι και τα αχνίζουμε για 5 λεπτά. Μετά συμπληρώνουμε αλάτι , πιπέρι , το λάδι και νερό αν χρειαστεί και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με γιαούρτι. (Στην χύτρα θέλει μόνο 10 λεπτά)
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/