Κέικ αλμυρό με σπανάκι

images_1612017_2_keik-almuro-me-spanaki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 500 γρ    
    Συμπυκνωμένο γάλα 400 ml    
    Σπανάκι 200 γρ    
    Φέτα 100 γρ τριμμένη    
    Κεφαλογραβιέρα 100 γρ ή κίτρινο τυρί    
    Μπέικον 8-10 φέτες    
    Αυγά 4 τεμ    
    Βούτυρο 50-60 γρ ή μαργαρίνη    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ ή 1 τεμ ξέρο    
    Πιπέρι μαύρο,πάπρικα γλυκιά ή καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας ξερός    
    Μαϊντανός 2 τεμ ψιλοκομμένα    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι 1 πρέζα    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σπανάκι,το πλένουμε , το ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ή το ξερό κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι μαζί με τα πιπέρια, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον και το σπανάκι. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι, αλάτι, το βούτυρο σε μικρά κομματάκια,τα τυριά τριμμένα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό μέτριο (ούτε αραιό ούτε σφιχτό). Βουτυρώνουμε μια φόρμα Νο 32 κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεκολλάμε σιγά σιγά περιμετρικά με ένα μαχαίρι το κέικ από την φόρμα, αναποδογυρίζουμε το κέικ σε στρογγυλή πιατέλα και κόβουμε σε φέτες.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/