Υλικά
Φαρίνα 380 γρ
Κακάο 180 γρ
Ζάχαρη καστανή 350 γρ
Βούτυρο 250 γρ
Κουβερτούρα 300 γρ
Αυγά 4 τεμ
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε μπολ,προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο με την διαδικασία μπεν μαρί και το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί (δεν χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα). Έχουμε μια ζύμη μαλακή όχι αραιή. Λαδώνουμε ένα ταψί (ή και δεύτερο ανάλογα πόσα θέλουμε να φτιάξουμε), στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα και το αδειάζουμε κάθετα στο ταψί να πάρει σχήμα στρογγυλό. Συνεχίζουμε έτσι για όλα τα cookies αφήνοντας πάντα απόσταση μεταξύ τους. Καλό είναι να έχουν το ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν όλα ομοιόμορφα. Τα πατάμε ελαφρώς από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 10 – 12 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Τα βγάζουμε , αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε ενώ μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε βάζα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/