Χταπόδι με πατάτες

images_17122016_2_xtapodi-me-patates-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Χταπόδι 1 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο    
    Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας    
    Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο    
    Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη    
    Πατάτες 5 -6 κομμένες    
    Φύλλο δάφνης 1
    Αλάτι
    Λεμόνι 1 μόνο το ξύσμα του    
    Μαϊντανός 1 μπολάκι ψιλοκομμένος  

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τα σοτάρουμε και προσθέτουμε το χταπόδι τεμαχισμένο και το φύλλο δάφνης. Τα γυρίζουμε όλα μαζί να ανακατευτούν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε νεράκι και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το χταπόδι. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες, το ξύσμα λεμονιού , αλάτι και νερό όσο χρειαστεί και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/